Δωρεάν αποστολή & αλλαγή σε όλη την Ελλάδα
Αλλαγή Προϊόντων στο χώρο σας
Δεκτή Αντικαταβολή

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

Τι να κάνω για να κρατήσουν τα ρούχα μου περισσότερο καιρό στην ίδια κατάσταση που τα αγόρασα; Πρέπει να πάω ένα ρούχο στο καθαριστήριο; Σε ποια θερμοκρασία να σιδερώνω το πουκάμισό μου; Μάθετε να ερμηνεύετε τις ετικέτες και τα σύμβολα για να σας πηγαίνουν όσο καλύτερα γίνεται
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΩ ΤΟ ΡΟΥΧΟ;
Μερικές φορές ένα απλό αέρισμα και βούρτσισμα αρκεί, αν δεν είναι λερωμένα. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε ενέργεια και τα ρούχα διαρκούν περισσότερο.
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ
Όταν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό με οικολογικές ετικέτες, βοηθάτε το περιβάλλον. Προσπαθείτε να μη χρησιμοποιείτε παραπάνω απορρυπαντικό από αυτό που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Η χρήση μεγαλύτερων ποσοτήτων μπορεί να αφήσει λεκέδες στα ρούχα και να προκαλέσει δερματικά προβλήματα.
ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ
Το μαλακτικό όχι μόνο είναι περιττό έξοδο, αλλά και εξαιρετικά βλαβερό για το περιβάλλον.
ΧΛΩΡΙΝΗ
Χρησιμοποιείτε τη χλωρίνη μόνο σε κρύο νερό και το πολύ μία ώρα. Μη χρησιμοποιείτε δοχεία από σίδερο, χαλκό ή ορείχαλκο.
ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
Να θυμάστε να διαλύετε καλά το απορρυπαντικό πριν βάλετε το ρούχο στο νερό. Στις πρώτες πλύσεις χωρίστε τα ρούχα γιατί μπορεί να βγάλουν πολύ χρώμα.
ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ
Χρησιμοποιείτε το πλυντήριο στη μέγιστη χωρητικότητα. Για να πλύνετε λίγα ρούχα, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, το οποίο υπάρχει ήδη στα περισσότερα μοντέρνα πλυντήρια. Να θυμάστε να αδειάζετε τις τσέπες.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ
Να πλένετε πάντα στην ενδεικνυόμενη θερμοκρασία. Τα χρωματιστά ρούχα που πρέπει να πλένονται στους 60 βαθμούς μπορεί να ξεβάψουν αν πλυθούν στους 40 βαθμούς ή στο χέρι. Δεν είναι πάντα καλύτερα να πλένετε στη χαμηλότερη θερμοκρασία.
ΣΤΕΓΝΩΜΑ
Σας συνιστούμε να στραγγίζετε καλά τα ρούχα πριν το στέγνωμα. Θυμηθείτε ότι ο εξωτερικός αέρας είναι το καλύτερο στεγνωτήριο. Αποφεύγετε όμως να αφήνετε τα ρούχα εκτεθειμένα απευθείας στον ήλιο, για να μην χάσουν το χρώμα τους.
ΣΙΔΕΡΟ
Χωρίστε τα ρούχα σας ανάλογα με τους βαθμούς θερμοκρασίας της ετικέτας και αρχίστε από την πιο χαμηλή. Είναι προτιμότερο να είναι λίγο υγρά τα ρούχα για να τα σιδερώσετε. Όταν τελειώσετε και πριν κρυώσει το σίδερο, αφαιρέστε με ένα υγρό πανί τυχόν υπολείμματα που μπορεί να έχουν κολλήσει.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ
Τα ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε, δώστε τα σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που θα τα μοιράσουν σε άτομα που έχουν ανάγκη. Έτσι θα επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής των ρούχων σας.
ΝΤΕΝΙΜ
Το ντένιμ οφείλει την όψη του σε μια τεχνική βαφής που κατά το πλύσιμο του ενδύματος μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση μικρών χρωστικών που ξεβάφουν. Να πλένετε τα τζιν από την ανάποδη, ώστε να μην χάνουν χρώμα και να αποφευχθεί ο σχηματισμός λευκών γραμμών στις ζάρες.
ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΟ ΜΠΟΥΦΑΝ
Βάλτε μπαλάκια του τένις στο στεγνωτήριο για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα πούπουλα του γεμίσματος.
ΧΟΝΤΡΑ ΠΛΕΚΤΑ
Τα χοντρά πλεκτά πρέπει να στεγνώνονται τυλιγμένα σε πετσέτα και σε οριζόντια θέση, ώστε να διατηρούν το αρχικό τους σχήμα.
ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΡΟΥΧΑ
Για να στεγνώσετε τα αδιάβροχα ρούχα, αρκεί να τα αφήσετε να στραγγίξουν. Αν προτιμάτε να τα βάλετε στο στεγνωτήριο, θυμηθείτε ότι οι θερμοκρασίες πρέπει να είναι πολύ χαμηλές.
ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ
ΜΑΛΛΙ
Μαζεύει αν πλυθεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και χάνει το σχήμα του, αν στεγνωθεί κρεμασμένο. Έχει θερμομονωτικές ιδιότητες. Έχει την τάση να χνουδιάζει και να κιτρινίζει.
ΒΑΜΒΑΚΙ
Μαζεύει αν πλυθεί σε μεγάλη θερμοκρασία. Είναι ανθεκτικό στο σίδερο κι αν έχει χρώμα, πρέπει να πλυθεί χωριστά την πρώτη φορά. Είναι δροσερό, ελαστικό και πολύ ανθεκτικό. Έχει την τάση να τσαλακώνει.
ΛΙΝΟ
Πρέπει να πλένεται πάντα στο χέρι, σε χαμηλές θερμοκρασίες και χωρίς στράγγισμα. Είναι ανθεκτικό στο σίδερο. Είναι δροσερό, ευχάριστο στην αφή και ανθεκτικό στη βρωμιά.
ΜΕΤΑΞΙ
Δεν επιδέχεται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ούτε στράγγισμα. Πρέπει να σιδερώνεται χωρίς ατμό και σε χαμηλή θερμοκρασία. Είναι γερό, ελαφρύ, ευχάριστο στην αφή και τα χρώματα στέκονται καλά. Είναι απαλό. Οι επίμονοι λεκέδες απαιτούν τη φροντίδα επαγγελματία καθαριστή.
ΟΞΙΚΗ ΚΥΤΤΑΡΙΝΗ, ΡΕΓΙΟΝ Ή ΒΙΣΚΟΖ
Δεν πρέπει να στραγγίζονται για να μη χάνουν το σχήμα τους. Έχουν μεταξένια υφή και τα χρώματα στέκονται καλά. Έχουν χαμηλή ανθεκτικότητα σε υγρή κατάσταση, καίγονται εύκολα και συσσωρεύουν στατικό ηλεκτρισμό.
ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑΣ Ή ΝΑΪΛΟ
Είναι ευαίσθητα στη ζέστη, πρέπει να πλένονται σε χλιαρό νερό και να σιδερώνονται σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς ατμό. Είναι πολύ ανθεκτικά, δεν τσαλακώνουν πολύ και τα χρώματα στέκονται καλά. Καίγονται εύκολα και συσσωρεύουν στατικό ηλεκτρισμό.
ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ
Μάθετε τα σύμβολα των ετικετών πλύσης και ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες των, καθώς έχουν ελεγχθεί προηγουμένως από ειδικούς σε εργαστήριο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των ενδυμάτων μας.
ΠΛΥΣΙΜΟ
Στο πλυντήριο. Μην υπερβαίνετε την ενδεικνυόμενη θερμοκρασία.
Στο χέρι. Μην υπερβαίνετε τους 40 βαθμούς θερμοκρασίας.
Στο χέρι ή στο πλυντήριο σε σύντομο πρόγραμμα στραγγίσματος και σεβόμενοι πάντα την ενδεικνυόμενη θερμοκρασία.
Στεγνό καθάρισμα. Δεν επιτρέπεται το νερό.
ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΑ/ΧΛΩΡΙΝΗ
Επιτρέπεται η χρήση χλωρίνης.
Δεν επιτρέπεται η χρήση χλωρίνης.
ΣΙΔΕΡΩΜΑ
Ενδύματα που δεν είναι ανθεκτικά στο σιδέρωμα.
110º/230ºF150º/302ºF200º/392ºF
Ενδύματα που επιτρέπεται να σιδερώνονται, σεβόμενοι την ενδεικνυόμενη θερμοκρασία.
ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ/ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Με όλα τα είδη από διαλύτες.
Μόνο με ορυκτά προϊόντα καθαρισμού.
Καθαρισμός με υπερχλωροαιθυλένιο.
Ενδύματα που δεν πλένονται και πρέπει καθαριστούν από επαγγελματία.
ΣΤΕΓΝΩΜΑ
Κρεμάστε το ένδυμα υγρό σε σχοινί ή κάγκελο, μέσα ή έξω από το σπίτι, χωρίς προηγούμενο στράγγισμα, ούτε στύψιμο.
Απλώστε το ένδυμα σε οριζόντια επιφάνεια και αφήστε το να στεγνώσει.
Επιτρέπεται το στεγνωτήριο σε μέτρια θερμοκρασία.
Δεν επιτρέπεται το στεγνωτήριο.